Ambiente erkent duurzame exposanten met “Ethical Style-label”

Ambiente erkent duurzame exposanten met “Ethical Style-label

Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzame producten, biologisch afbreekbare of recyclebare materialen en sociaal verantwoorde productiemethoden. In samenwerking met hun exposanten willen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld de nadruk leggen op het belangrijke onderwerp duurzaamheid en een centraal internationaal handelsplatform bieden voor duurzame consumentenproducten.

Het Special Interest Ethical Style identificeert exposanten wiens milieuvriendelijke en ethisch geproduceerde producten als bijzonder duurzaam worden beschouwd. Het Ethical Style-label identificeert bedrijven als duurzaam en markeert deelnemende exposanten op hun stands op de beurs en in de online exposantenzoekopdracht. Het al gevestigde duurzaamheidsprogramma van de drie beurzen voor consumentengoederen vergemakkelijkt het voor bezoekers om relevante producten te vinden, biedt optimale oriëntatie en opent nieuwe verkoopkansen en zakelijke contacten voor exposanten. In 2023 ontvingen in totaal 305 exposanten van Ambiente, Christmasworld en Creativeworld het Ethical Style-label.

Het Special Interest Ethical Style bundelt de verschillende facetten van duurzaamheid in zes categorieën:

  • Milieuvriendelijk Materiaal,
  • Milieu geoptimaliseerde Productie
  • Eerlijke en Sociale Productie
  • Hergebruiks-/Upcycling-ontwerp
  • Handmatige Productie en Duurzame Innovatie

Exposanten kunnen een of meer van deze eisen vervullen met hun producten. Een onafhankelijke jury van internationale experts beoordeelt de bedrijven en hun producten op de verschillende vereiste criteria. Het Ethical Style-label is drie jaar geldig.

Ambiente, Christmasworld en Creativeworld zullen tegelijkertijd worden gehouden op het beursterrein van Frankfurt:

– Ambiente/Christmasworld: 26 tot 30 januari 2024

– Creativeworld: 27 tot 30 januari 2024

Bron en afbeelding: Ambiente

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0