Ambiente zet in op digitalisering

85 procent van de exposanten die momenteel op de 2019-editie van vakbeurs Ambiente staan, die na de start op 8 februari nog tot en met de 12de plaatsvindt in Messe Frankfurt, is internationaal naar Duitsland afgereisd om de laatste vernieuwingen te laten zien op het gebied van consumentengoederen in de sectoren van Dining, Living en Giving. Er zijn in totaal 4,451 exposanten uit 92 verschillende landen aanwezig.

Een belangrijk onderwerp van deze editie is de digitalisering. “We zien dat progressieve digitalisering de consumentengoederenindustrie verandert,” vertelt Detlef Braun, lid van de directie van Messe Frankfurt. “Digitale business models veroorzaken enorme moeilijkheden in de retail. Alleen al in Duitsland hebben 100,000 retailers tussen de jaren 2000 en 2017 hun deuren gesloten. Dit is een gebied waar wij een behoefte aan actie zien, evenals een duidelijke hefboom voor succes. Messe Frankfurt wil daarom graag de exposanten en retailers ondersteunen met een nieuw digitaal project op het web. In samenwerking met nmedia plannen wij de ontwikkeling van nextrade, een digitale B2B-marktplaats voor de consumentengoederenindustrie.”

Partnerland

Het partnerland van de huidige editie is India. Designer Ayush Kasliwal, Creative Director en Co-founder van AKFD & Anan Taya- een interdisciplinair designbedrijf, zal het belang van traditioneel vakmanschap voor India demonstreren. Zijn designercollega Sandeep Sangaru zal bezoekers uitnodigen voor een picknick onder de sterren in het door hem ontworpen, uit bamboe vervaardigde Starry Night Café.

De presentatie van het partnerland zal een breed scala van producten beslaan van traditionele ambachten en ambachtslieden en een groot begrip van de mythologie, architectuur en cultuur communiceren, gebracht met een hedendaagse esthetiek. Ambiente organiseert naast de presentatie en het Café ook weer een speciale themadag voor het partnerland. Deze vond op maandag 11 februari plaats.

Naast de presentatie van het partnerland vinden er ook trendpresentaties plaats; specialisten en bekenden uit de branche vertellen over de laatste trends, ideeën en praktische inzichten. Ook de Ethical Style Guide vormt een belangrijk onderdeel van de beurs; een gids die men oriënteert op het segment van duurzame, ethisch samengestelde consumentenproducten van de beurs. Er worden ook weer diverse prijzen uitgereikt, waaronder de German Design Award.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0