Assen stemt in met komst outletcentrum

outletcentrumDe gemeenteraad van Assen heeft ingestemd met de opening van een outletcentrum bij het TT Circuit. In de raad stemden negentien raadsleden voor en veertien tegen, meldt RTV Drenthe. De coalitiepartijen Stadspartij PLOP en D66 kregen bijval van oppositiepartij VVD en een deel van de fracties van PvdA en ChristenUnie.

GroenLinks, OpAssen, SP en CDA zien het outletcentrum juist als bedreiging voor de binnenstad en zijn tegen de komst. Ook de ondernemers uit de binnenstad en de middenstand in de regio zien niets in de factory outlet center en vrezen voor meer winkelleegstand.

INretail stelt op zijn beurt dat de gemeente Assen zijn binnenstad om zeep helpt. De leegstand ligt volgens de brancheorganisatie nu al op achttien procent en dat aandeel zal oplopen naar een kwart. De brancheorganisatie richt zich nu op de provincie Drenthe, die de komst van een outletcentrum nog kan voorkomen. De provincie moet namelijk zijn Omgevingsvisie aanpassen, aangezien die nu geen detailhandel in het buitengebied toestaat.

Daarna moet de raad in Assen nog definitief beslissen over het bestemmingsplan en bepalen of initiatiefnemer Raymond Coronel aan alle voorwaarden kan voldoen. Coronel noemt die voorwaarden tegenover RTV Drenthe ‘wel pittig’. Een van die voorwaarden is dat het outletcentrum dezelfde openingstijden moet hanteren als de rest van de winkels in Assen. Dat betekent dat het outletcentrum op zondag alleen maar van twaalf uur ‘s middags tot zes uur ‘s avonds open mag. Juist zo’n weekenddag moet veel mensen moet trekken, aldus de initiatiefnemer die verwacht in 2017 met de bouw te kunnen beginnen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0