Beheim International Brands gebruikt digitale B2B Sales Tools

Beheim International Brands gebruikt digitale B2B Sales Tools

Het Duitse Beheim International Brands maakt gebruik van de geavanceerde digitale B2B Sales Tools van Colect, waarmee ze 90% van hun orderverwerkingen digitaal uitvoeren. De Sales-App en het Brand-Portal van Colect bieden een gestroomlijnd online bestelproces, naadloze ERP-integratie en datagedreven verkopen. De tools ondersteunen vier licentiemerken – camel active bags, Gabor bags, TOM TAILOR bags en Denim TOM TAILOR bags – en tonen realtime voorraadgegevens. Klanten kunnen 24/7 beschikbare voorraadniveaus raadplegen voor elke gewenste leveringsdatum, wat de orderafhandeling aanzienlijk versnelt.

Met deze digitale tools behoren grote monstercollecties, gedrukte catalogi en analoge bestelprocessen tot het verleden. Beheim International Brands evolueert naar virtueel storytelling, sterk gevisualiseerde digitale productpresentaties, vlotte bestelprocessen en slimme analyses. Colect biedt een hoogwaardige digitale groothandel aan B2B-klanten, wat resulteert in een verschuiving waarbij 90% van alle bestellingen digitaal wordt verwerkt.

Benjamin Schurer van International Brands, benadrukt de positieve impact van Colect op hun verkoopprocessen. De digitalisering heeft geleid tot nauwkeurigere beschikbaarheidsberekeningen en verbeterde kwaliteit van levertijdvoorspellingen.

De DACH-buitendienst van Beheim International Brands werkt met iPads voor een primaire orderverwerking via de Colect-app. Het Brand-Portal fungeert als de nieuwe webshop, waardoor klanten zelfstandig orders kunnen plaatsen zonder tussenkomst van de buitendienst. Het digitale aanbod wordt sterk verbeterd door de weergave in de app en webshop. Voorheen kon slechts een derde van de collectie fysiek worden getoond op beurzen en in showrooms, maar nu presenteert Beheim de volledige collectie digitaal.

Het gebruik van het Brand-Portal en de Sales-App heeft het operationele backoffice van Beheim International Brands geprofessionaliseerd en vereenvoudigd. Alle product- en leveringsinformatie is nu gecentraliseerd en altijd toegankelijk. Dit heeft het buitendienstteam en de binnendienst aanzienlijk ontlast, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op klantadvies.

Bron: Beheim International Brands

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0