Brand bij Van Beek Lederwaren

Een week nadat bekend werd dat de winkel van Van Beek Lederwaren aan de Grote Markt in Zwolle sluit, is er afgelopen weekend brand uitgebroken in het filiaal aan de Kleine A. te Zwolle. Volgens eigenaar Maarten van Beek valt de schade naar omstandigheden mee. “Het had veel erger kunnen aflopen”, aldus Van Beek. Op het moment van de brand waren er geen klanten aanwezig en was het pand net geheel klaar voor een nieuwe gebruiker.

De vermoedelijke oorzaak van de brand, die ontstond tussen het systeemplafond en bouwplafond, is kortsluiting. Eigenaar Maarten van Beek werd gealarmeerd door ondernemers uit het naastgelegen pand, dat er forse rookontwikkeling was. “Ik ben onmiddellijk begonnen met blussen en had de brand gelukkig snel onder controle, nog voordat de brandweer arriveerde. De Zwolse binnenstad heeft echt geluk gehad. Dit had allemaal veel slechter kunnen aflopen”, vertelt Maarten van Beek. De brandweer rukte met groot materieel, om het risico in de binnenstad zoveel mogelijk te beperken.

Volgens Van Beek valt de schade naar omstandigheden mee. “Het interieur is verwoest en ook het plafond is zwaar beschadigd. Dat klinkt heftig, maar als we een paar minuten later waren geweest, was het leed vele malen groter geweest.”

Onlangs werd bekend dat Van Beek Lederwaren gaat samenwerken met Travelbags en dat winkel aan de Grote Markt na 80 jaar de deuren sluit. De webshop van Van Beek Lederwaren blijft gewoon online. De klanten van Van Beek Lederwaren zijn van harte welkom in de winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt in Zwolle.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0