Cowboysbelt B.V. start crowdfundingproject

cowboysbagHet Amsterdamse bedrijf Cowboysbelt gaat naar eigen zeggen een nieuwe fase in. Met de lancering van een het premium lifestyle merk Amsterdam Cowboys gaat het merk “van steady basic naar premium lifestyle collecties.” Het bedrijf levert in de toekomst niet alleen de riemen van Cowboysbelt en de tassen van Cowboysbag, maar ook schoenen en homeware. “We moeten op alle dimensies premium kwaliteit leveren, en om dit te realiseren is het noodzakelijk om te kiezen voor een gecontroleerde, duurzame eigen productie”, aldus het bedrijf. “We hebben er daarom voor gekozen om onze productie te verleggen van India naar Mexico.”

“In Mexico is het mogelijk om alle stappen in het productieproces in eigen hand te houden, en de betere leerlooierijen en producenten te selecteren. Het gevolg daarvan is dat de inkoop, maar vooral ook de ontwikkeling van leer, haken en riemen niet langer door de producent wordt voorgefinancierd. Daarom is er behoefte aan additioneel werkkapitaal, voor de financiering van de ontwikkeling van nieuwe collecties, de inkoop van leer en de ontwikkeling van mallen voor haken en sluitingen. Deze financiering willen we via crowdfunding regelen”, aldus Cowboysbelt B.V..

Het bedrijf sloot zich hiervoor aan bij het platform Collin Crowdfund en deed er een leningaanvraag van 400 duizend euro, met een variabel deel tussen de 250 duizend en 400 duizend euro. De looptijd van de lening is 48 maanden en heeft een lineaire maandelijkse aflossing met een vaste rente gedurende de gehele looptijd van 8 procent.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0