Curator Arwa werkt aan doorstart

Vorige week heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement uitgesproken over Arwa BV, het moederbedrijf van tassenmerk Bulaggi. Als curator is Robert de Lauwere aangesteld. Hij zoekt nu naar mogelijke overnamekandidaten.

Wat de exacte oorzaak van het faillissement is kan De Lauwere nog niet zeggen. Mogelijk hebben de faillissementen van V&D en HoutBrox een rol gespeeld. Daardoor werd er minder omzet gedraaid en ontstonden er liquiditeitsproblemen die huisbank Rabobank Rotterdam niet wilde financieren.

De Lauwere zoekt nu naar overnamekandidaten die bij voorkeur bekend zijn met de branche. Er hebben zich inmiddels geïnteresseerde partijen gemeld. Wie dat zijn en of dit ook tot een positieve uitkomst zal leiden, moet nog blijken. De Lauwere is in ieder geval positief gestemd. “Bulaggi is een bekend merk, en ik kan me niet voorstellen dat het niet zou lukken. Een groot voordeel is dat de schulden niet meegaan in de overname. Hierdoor vind ik het wel een kans hebben”, zo liet hij Fashionunited weten.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0