DE MODEFABRIEK VINDT PLAATS OP 10 EN 11 JULI 2022

 In Businessnieuws

De zomereditie van de Modefabriek gaat door op 10 & 11 juli 2022 in de RAI Amsterdam. Dit jaar staan de volgende thema’s centraal: verbinding, inspireren, zakendoen én duurzaamheid. Vooral duurzaamheid heeft dit jaar een belangrijke focus: op The Sustainable Stop presenteren 50 labels hun collecties en geven experts informatie over duurzaam inkopen.

Dé beurs in de Benelux
De Modefabriek is een beurs die al 26 jaar het grootste bereik heeft onder fashion professionals binnen de Benelux. Het is een inspirerende omgeving waarin de branche onder de meest optimale omstandigheden zaken kan doen. Inkopers doen hier inspiratie op voor het komende seizoen en krijgen een beeld van waar de merken mee bezig zijn. Merken verstevigen hier niet alleen de relatie met bestaande klanten, maar vinden er ook nieuwe klanten.
Iedere editie kijkt de Modefabriek vooruit naar wat belangrijk wordt het komende seizoen. De beurs fungeert als een soort tweejaarlijks kruispunt waarop de hele Nederlandse mode industrie elkaar tegenkomt. Er zijn modeshows en exposities, maar er worden ook volledige winkels opgezet en muziekoptredens gegeven. Daarnaast zijn er masterclasses over relevante onderwerpen in de wereld van de retail.

Herkansing van januari
Afgelopen januari moest er uiteindelijk toch besloten worden om de editie niet door te laten gaan in verband met de harde, onverwachte lockdown die op dat moment ons land in haar greep had.
Meer dan 300 merken hadden zich aangemeld voor de afgelopen januari editie en dit aantal heeft vol enthousiasme aangegeven er weer bij te zijn. Gelukkig zijn de Corona maatregelen ondertussen zodanig verdwenen dat ook de Modefabriek zijn werkzaamheden weer op de normale manier op kan pakken. Het belooft een mooie zomer te worden met een wederom inspirerende editie van de Modefabriek.

The Sustainable Stop
Duurzaamheid is een enorm belangrijk onderwerp voor iedereen momenteel. Ook de mode- en retailsector kan hier niet omheen. Daarom dat de Modefabriek duurzaamheid een centrale plek op de beurs heeft gegeven, genaamd ´The Sustainable Stop´. Hier wordt aangegeven dat duurzaamheid the way to go is. Er zijn zeven parameters opgesteld om de duurzaamheid van merken te tonen. Deze sustainable values zijn geen keurmerken, garanties of certificering, maar laten zien waar het merk voor staat. Met een QR-code krijgt de bezoeker transparante en gedetailleerde informatie over welk duurzaamheidsaspect het merk belangrijk vindt. Deze merken geven bijvoorbeeld terug aan de maatschappij, compenseren CO2, planten bomen of steunen de lokale bevolking.
Verder zullen verschillende experts op ´The Sustainable Stop´ informatie delen over hoe er het beste op een duurzame manier ingekocht kan worden.

Verbinden, inspireren en zakendoen
Naast de focus op duurzaamheid is er natuurlijk veel meer te ontdekken op de Modefabriek. Het beloven twee mooie, bevlogen dagen te worden. Met iedere dag een vol programma vol trend exposities, modeshows en inspirerende talks door bekende trendwatchers en experts. Het wordt een beurs waar het gaat om samenkomen met zoveel mogelijk professionals en de afgelopen Coronaperiode achter ons te laten, om samen naar de toekomst te kijken. Twee dagen vol verbinding, inspiratie en natuurlijk ook zakendoen.

Een concreet programma presenteert de Modefabriek in de komende maanden oplopend naar het evenement. Voor updates kun je een kijkje nemen op: www.modefabriek.nl

Waar en wanneer?
Locatie: de RAI Amsterdam. Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam
Data & tijden: zondag 10 juli en maandag 11 juli 2022, 10:00 tot 18:00 uur

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
0