Documentaire Puck & Hans; Made in Holland in première tijdens NFF

Op 2 oktober 2019 gaat de documentaire over de twee mode pioniers Puck & Hans; Made in Holland tijdens het Nederlands Film festival (NFF) in première. Regisseur Peter Wingender volgde het illustere duo gedurende een jaar in de aanloop naar hun overzichtstentoonstelling in het Amsterdam Museum.

Puck Kroon en Hans Kemmink waren trendsetters vanaf het midden van de jaren zestig tot en met eind jaren negentig. Met hun drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag streden ze tegen de, naar eigen zeggen, truttigheid met mode die niet alleen fashionable, maar ook draagbaar was. Dat was compleet nieuw voor Nederland en sloeg in als een bom. Nog steeds zijn ze een grote inspiratiebron voor vele jonge ontwerpers; hun kleding ving de tijdsgeest, was uniek en werd gemaakt omdat Puck & Hans het zelf mooi vonden. Zonder Instagram account of marketingplan liep half bekend Nederland in hun creaties. In de film vertellen Viktor & Rolf, Loïs Lane, Daphne Deckers, Milou van Rossum en vele anderen over wat P&H voor hen betekenden. En dat ze wat hebben betekend in de modegeschiedenis, bleek toen Hans een oproep deed om kleding te doneren voor de overzichtstentoonstelling. Hij kreeg duizenden reacties en het museum kreeg 1.500 kledingstukken. Naast partners in crime zijn ze ook partners in life en al meer dan 50 jaar samen. Ze hebben, zoals zoveel stellen die al heel lang bij elkaar zijn, aan een half woord genoeg. Maar over smaak… daarover valt zelfs bij Puck & Hans nog te twisten.

Op 2 oktober gaat de film in première tijdens het Nederlands Film Festival, dan ook voor het eerst voor publiek te zien. Van 3 tot 23 oktober is de film in limited edition in verschillende bioscopen door het land te zien, met na afloop een Q&A met de makers, inclusief Puck & Hans.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0