Duitse HDS/L spreekt zich uit over impact annuleren ILM

“De ILM in Offenbach zou op 5 september van start zijn gegaan. Helaas is dit evenement, dat zo belangrijk is voor de lederwaren-, accessoire- en reisbagage-industrie, geannuleerd. Ook de persconferentie van donderdag 17 september j.l., waarin de cijfers van de Duitse lederwaren industrie gepresenteerd zouden worden, is het slachtoffer geworden van de Corona-pandemie” zo valt te lezen in een verklaring van de HDS/L, Bundesverband der Schuh-und Lederwarenindustrie.

Impact op lange termijn
Naast de laatste cijfers van de Duitse lederwaren-en reisbagage industrie deelde HDS/L ook het schrijven dat uit naam van General Manager Manfred Junkert werd gestuurd aan de stad Offenbach en naar de verschillende verantwoordelijke ministeries van de deelstaat Hessen. Junkert brengt hierin de impact van het annuleren van de ILM onder woorden:
“De schade die wordt veroorzaakt door het afbreken van vakbeurzen is enorm en raakt alle betrokkenen. Naar schatting genereert het ILM ongeveer 10 miljoen euro aan inkomsten per jaar voor de gemeentelijke economie. Zoals u ongetwijfeld weet, heeft het verbod de beurs aanzienlijke schade toegebracht in het zescijferige bereik. Fabrikanten hebben investeringen gedaan in nieuwe, innovatieve producten, architecten en stand bouwers hebben in opdracht beursstands en bijbehorende marketingmiddelen ontwikkeld. Fabrikanten hebben leningen afgesloten om hun producten op ILM Summer Styles 2020 aan de vakhandel te kunnen presenteren. ILM was bedoeld als startpunt voor de industrie na de lockdown. We zien het gevaar dat na de vele bezoekers die in maart wegbleven van de beurs door de dreigende eerste golf van corona, en nu, door het beursverbod in september, bezoekers op zoek moeten naar andere bestel- en informatiemogelijkheden, wat Offenbach als beurslocatie voor de lange termijn zal verzwakken.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0