Review Expo Riva Schuh en Gardabags: duurzaamheid en circulaire economie

Duurzaamheid stond centraal op de afgelopen edities van vakbeurzen Expo Riva Schuh en Gardabags, die plaatsvonden van 11 tot 14 januari. Tijdens de drieënnegentigste editie van Expo Riva Schuh en de vierde editie van Gardabags was het sleutelwoord circulaire economie: streven naar minder afval zonder in te boeten aan stijl. Dit werd ondersteund door de collecties voor Herfst/Winter 2021 die werden gepresenteerd op de beurzen, waar meer merken dan ooit speciale aandacht hebben besteed aan ecologische duurzaamheid, door middel van een breed scala aan producten gemaakt van gerecyclede materialen.

De schoenenbranche gaf de voorkeur aan afvalcomponenten als rubber en kunststof, met zolen gemaakt van materialen van natuurlijke 100% groene oorsprong, zoals kurk. Dit leidde tot schoenontwerpen geproduceerd met respect voor het milieu, vervaardigd van ecologische materialen en gericht op het bevredigen van alle smaken van de klant zonder af te doen aan stijl, mode of elegantie.

De tassensector streefde er ook naar om het maximale uit de bijproducten van afval van de leerindustrie te halen. De aangeboden producten waren van hoge kwaliteit, mede dankzij het gebruik van traditionele technieken in combinatie met een hoog niveau van vakmanschap.

Duurzaamheid was ook de kern van de trainingssessies die plaatsvonden in de ‘Hangar’, een multifunctioneel gebied in Hal D, dat vier dagen lang de plek was om ideeën, kennis, ervaring en gesprekken over de toekomst van de modebranche.

De volgende edities van Expo Rivah Schuh en Gardabags vinden plaats van 13 tot 16 juni 2020 in het Riva del Garda Exhibition Centre.

Meer informatie: exporivaschuh.it

Afbeelding van annca via Pixabay

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0