Duurzame mode op Dutch Sustainable Fashion Week

Op 9 tot en met 19 oktober vindt de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Goodbrandz organiseert het evenement, in samenwerking met Urgenda, MVO Nederland, Euretco en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vorig jaar vond de eerste editie van het evenement plaats, waaraan circa 100 retailers verspreid over heel Nederland deelnamen. “De succesvolle aftrap heeft ertoe geleid dat de organisatie door verschillende instanties, gemeenten en bedrijven is benaderd om dit jaar deel te nemen en de impact van de campagne te versterken”, aldus Goodbrandz. “Het evenement is dit jaar uitgegroeid tot een breed gedragen, landelijk evenement dat ondersteund wordt door toonaangevende merken en organisaties die de landelijke aandacht enorm vergroten.”

Met de campagne wil Goodbrandz duurzame mode tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week extra zichtbaar maken en onder de aandacht brengen bij consumenten. “Uit recent onderzoek blijkt dat de interesse in verantwoorde mode blijft groeien, mede door de media-aandacht rondom de misstanden in de kledingfabrieken”, zegt Goodbrandz. “Het probleem is echter dat deze groeiende groep consumenten niet weet waar ze de collecties kunnen kopen en waar ze precies op moeten letten. De duurzame mode valt veelal weg tussen het totale aanbod van de multibrandstores.”

Aanmelden
Retailers kunnen zich tot half september aansluiten bij deze campagne en deelnemen aan de Dutch Sustainable Fashion Week 2015. “Voor 250 euro ontvangt de deelnemer een basispakket met promotiemateriaal voor duurzame kleding, waarmee zij gefaciliteerd worden in het zichtbaar maken van hun duurzame merken, en hiermee herkend worden als partner. Daarnaast brengen we de deelnemers gedurende het evenement nadrukkelijk onder de aandacht van de landelijke media”, aldus Goodbrandz. “Dit jaar wordt een centraal evenement georganiseerd om de campagne te openen met prominente en bekende Nederlanders.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0