Flashback: hoe ging de maand januari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij.

Wat ervaren de lederwarenzaken in deze tijd? En hoe verliep de maand januari? Vakblad Trend Boutique vroeg het drie retailers. 

blomSilvia Mulder, Blom schoenen, sport en lederwaren in Beekbergen
“In januari hebben we goed verkocht, maar in december verliep het wel wat minder. Zo is de handel natuurlijk altijd: je moet niet over één maand kijken, maar aan het einde van het jaar de balans opmaken en zien hoe het over een langere periode gegaan is. De maand januari is natuurlijk een typische opruimingsmaand, dus ik had geen specifieke verkooptoppers. De merken verkochten gelijkwaardig goed.

mantje-den-burgSandor Mantje, Mantje op Texel
Afgelopen maand hebben we een beetje hetzelfde verkocht als vorig jaar in januari, ondanks dat het nu wat warmer was. Als is het nu wel een beetje rustig. De periode tussen half januari en eind februari ervaar ik altijd als een beetje rommelig. Er zijn aardig wat aanbiedingen op oude collecties en ondertussen komen de nieuwe items binnen. Lederwarenmerken die ook in januari goed verkochten waren Cowboysbag en Fred de la Bretoniere. Bij de schoenen deed Wolky het goed.

DrachtenHerman Hofman, Duifhuizen Lederwaren in Drachten
In de eerste week van januari hebben we vanwege het zeer slechte weer erg slecht verkocht, maar dat maakten we in de rest van de maand helemaal goed. We sloten af met een plus. De bestverkochte merken waren Samsonite en Secrid en ook het eigen merk van Duifhuizen deed het goed

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0