Flashback: hoe verliep Februari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij. Wat ervaren de schoen- en lederwarenwinkels in deze tijd? En hoe verliep de maand februari? Vakblad Trend Boutique vroeg het twee retailers.

Blom Schoenen Sport en Lederwaren, Beekbergen
Silvia Mulder: “Vandaag hebben we over aanloop geen klagen. We vieren dit weekend ons 25 jarig bestaan. De maand februari daarentegen liep achter ten opzichte van vorig jaar. Voor de wintercollectie was het gewoon te warm. Merken die eruit springen zijn Gabor, Durea en Xsensible. De verkoop van tassen is minder onderhevig aan het weer en bleef in februari redelijk stabiel. We bieden een basiscollectie aan. De merken Bulaggi, Pink Fire, Enrico Benetti en H.J. de rooy lopen over de hele linie goed.”

Van den Bosch Schoenen en Lederwaren, Veenendaal

Bart van den Bosch: “We zijn in afwachting van beetje mooier weer. Op zo’n dag als gisteren waarbij de zon er een beetje doorkwam, merk je direct dat mensen er zin in krijgen. We zagen wel dat de opruiming goed doorliep. Voor de nieuwe collectie is het nog iets te vroeg, maar wat niet standaard is, trekt absoluut de aandacht. Voor een merk als Papucei bijvoorbeeld is veel belangstelling en ook voor Peter Kaiser en D-Lussil. Sneakers blijven heel populair.”

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0