Fraenck maakt tassen van vegan kunstleer

Fraenck, het in 2018 opgerichte tassenlabel, maakt haar collectie van Nederlandse bedrijfsrestanten en creëert hiermee hun collecties op een duurzame manier. Fraenck gebruikt hiervoor vegan kunstleer en upcycled zeildoek.

Fraenck is een concept van het Arnhemse ontwerpersduo Ho&Mulder. Zij ontmoetten elkaar op de Kunstacademie ArtEZ in 2007, waar Ho afstudeerde als modeontwerper en Mulder als productontwerper. Samen realiseerden zij zich dat design impact kan maken. Al snel werd er besloten om hun eigen merken, RATNA HO (dameskleding) en Studio Mulder (herenaccessoires), onder te brengen in één overkoepelend label: Fraenck.

De ambitie van het duo is om met een verantwoord ontwerp de wereld te veroveren en aan de groeiende vraag naar duurzame producten te voldoen: het leveren van een door en door bewust product. Over alle onderdelen van de tas is goed nagedacht: over het materiaal, maar ook hoe en door wie de tas wordt gemaakt, waarbij positieve impact centraal staat . Fraenck geeft hiermee zowel mensen als materialen een tweede kans. Het team bestaat uit een diversiteit aan individuen. Van statushouders die de Nederlandse taal leren tot aan mensen met een (lichte) beperking. Fraenck brengt deze mensen stap voor stap verder, met als doel dichter bij de arbeidsmarkt te komen. Zo zorgt de commerciële collectie voor social impact: elke dag leren ze nieuwe vaardigheden waardoor ze samen met Fraenck verder groeien. En met succes. Het merk is nu al genomineerd voor een internationale Award: The Independent Handbag Awards in New York.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0