Geen doorstart voor Nederlandse winkels Parfois

Er komt geen doorstart voor de Nederlandse winkels van modeketen Parfois. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator. Mede door de coronamaatregelen bleek het niet mogelijk om een geschikte overnamekandidaat te vinden.

Klap na klap
De drie Nederlandse winkels (in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht) van de van oorsprong Portugese accessoire- en kledingketen werden eind april failliet verklaard. Tegenvallende verkoopresultaten lijken volgens de curator ten grondslag te liggen aan het faillissement. De producten van Parfois lagen onder meer bij shop-in-shops in de V&D-filialen, voordat het warenhuis op de fles ging. Daarna werd de verkoop in Nederland voortgezet door franchisebedrijf Parfection. Ook dat bedrijf ging in 2018 failliet door tegenvallende verkoopresultaten. Het Portugese moederbedrijf van Parfois nam de Nederlandse winkels weer over, maar het mocht niet baten.

Kapitaalinjectie
Om de winkels overeind te houden was een aanzienlijke kapitaalinjectie vanuit het moederbedrijf nodig, maar in verband met de coronamaatregelen was hiervoor geen financiële ruimte. De drie winkels laten een gezamenlijke schuld achter van ongeveer 693.700 euro. De curator heeft de mogelijkheden voor een doorstart onderzocht, maar een geïnteresseerde partij moet naar eigen zeggen snel ‘vergaande afspraken’ kunnen maken met het moederbedrijf. Hierdoor, en door de onzekerheid en obstakels rondom het coronavirus, bleek een doorstart niet mogelijk.

Bron: Retailnews

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0