INretail: Winkels moeten 3 maart weer open

INretail roept het kabinet op de winkels op 3 maart weer te heropenen. “Winkelsluiting was een extra maatregel vanwege de situatie ‘zeer ernstig’ op de routekaart van de overheid. Die is met 146 besmettingen per honderdduizend mensen verleden tijd. De situatie in de retail non-food wordt iedere dag slechter. Winkels nog langer dichthouden, is economisch onverantwoord en op geen enkele manier meer uit te leggen. Ook in andere EU-landen gingen winkels inmiddels weer open.”

Niet te rechtvaardigen
Nu de situatie in Nederland een niveau lager en nu nog als ‘ernstig‘ wordt getypeerd zijn gesloten winkels niet meer te rechtvaardigen vindt INretail. “We moeten daarom zo snel mogelijk terug naar de situatie die tot 16 december gold, waarbij dankzij een goed werkend veiligheidsprotocol consumenten ook in de non-food winkels aankopen konden doen.

Veiliger dan thuis
Ondernemers regelen veilig winkelen o.a. met afstand houden, een beperkt aantal klanten tegelijk in de winkel en extra hygiëne maatregelen die zijn vastgelegd in het protocol Veilig Winkelen. De situatie in winkels is daarmee veiliger dan veel privé situaties.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0