Van 23 tot en met 25 augustus vond bij C.A.S.T. in Nieuwegein de ISLN plaats. Zo’n 260 exposanten van schoenen en lederwaren presenteerden er hun lente/zomercollectie 2016. Vakblad Trend Boutique sprak met enkele leveranciers over hun bevindingen. Eerste conclusie: het waren goede beursdagen.

“Ik heb goede aanloop gehad, vooral ook van nieuwe klanten, en ik heb goede orders geschreven”, zegt John Snoeren van My Lady Lederwaren. “Naast dat veelal de basisartikelen werden besteld, was er ook veel interesse in de nieuwe series: tassen met een snake print. Aan de diversiteit van inkopers kon ik echt merken dat hiervoor brede interesse is in de markt. Het past in de trend. Je ziet het ook terug in bijvoorbeeld schoenen of dierenprints op kleding. Wij gaan deze tassen al vanaf september leveren.”

Ook Berry Schellenkens, leverancier van merken Secc en Davidt’s, kijkt tevreden terug. “Het was weer een prima show, goed georganiseerd, al had het bezoekersaantal wel hoger mogen zijn. Ondanks dat merkte ik dat de markt voorzichtig begint aan te trekken. Er was vooral veel vraag naar de boodschappenwagens. En de vraag gaat daarbij vooral uit naar de kwalitatief degelijke producten. Die zijn over het algemeen wat duurder in prijsstelling. Maar winkeliers durven het weer aan om een goed product neer te zetten. Dat is uiteraard een positieve ontwikkeling.”

“Super tevreden”, is Emiel Rens van H.J. de Rooy Lederwaren. “We hebben de orders kunnen schrijven die we wilden schrijven. We hadden klanten voor de ISLN uitgenodigd. Daarnaast hebben we ook een aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen. De aandacht ging vooral uit naar de nieuwe collectie, wat de nieuwe kleuren gaan worden, maar ook voor dit najaar heb ik nog een aantal orders kunnen schrijven. En ik wil ook graag de organisatie een pluim geven, want alles was goed geregeld. Er was gezorgd voor muziek, er was een modeshow, op iedere verdieping was een hapje en een drankje te krijgen, het beursboekje zag er goed uit. Het zorgde voor leven in de brouwerij. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0