Jurk en cape koningin Máxima in TextielMuseum Tilburg

Het ensemble dat koningin Máxima gisteren op Koningsdag droeg tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf morgen te bewonderen in het TextielMuseum in Tilburg. Het museum zegt ‘zeer verheugd te zijn dit derde meesterstuk, gemaakt door Jan Taminiau, toe te mogen voegen aan de tentoonstelling  Oranje Boven! | Koninklijk Textiel.

Jan Taminiau ontwierp voor Koningsdag in Tilburg een ensemble bestaande uit een cape en een japon. De stof, gebruikt voor de cape van koningin Máxima, is ontwikkeld in het TextielLab van het Tilburgse TextielMuseum, onder regie van Jan Taminiau. Hij koos voor een donkerblauwe chenille met een rauw, wollig en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur.

De donkerblauwe jurk van koningin Maxima is gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza. In een degrade om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd. Voor de fascinator zijn dezelfde materialen en technieken gebruikt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0