Men At Work opent eerste Start Something winkel

menatwork1Men At Work, een van de grootste multi-brand retailers van de Benelux, opent haar eerste START SOMETHING winkel in Gent. Met een vloeroppervlak van bijna zeshonderd vierkante meter is een inspirerende plek gecreëerd welke als platform dient voor de laatste innovaties op het gebied van street fashion en art. Locatie van de winkel is het historische pand De Post aan de Korenmarkt te Gent. Het gebouw is na jarenlange leegstand grondig gerestaureerd en zal naast Men At Work ook filialen van de merken Sissy Boy, Skins Cosmetics en Le Pain Quotidien huisvesten. 

Start Something

Afgelopen jaar introduceerde Men At Work een vernieuwd merk-DNA, ontwikkeld in nauwe samenwerking met internationaal communicatiebureau KesselsKramer. Met het concept Start Something wordt een actief online- en instore platform geboden voor creatieve samenwerkingen met ontwerpers, kunstenaars en independent labels, waarbij inspiratie en beleving voor de consument centraal staan. Speciaal voor de winkel in Gent is het Men At Work Lab ontwikkeld: Een instore display unit in ‘bright orange’, waarbinnen independent labels en kunstenaars roulerend hun producten aan kunnen bieden. Dit LAB is een studio waar jonge talenten hun skills tonen aan de doelgroep van Men At Work; volgens de retailer dé plek om inspiratie op te doen.

Magazine 

Het Start Something winkelconcept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat een winkel een magazine is waarin de content continue verandert, maar herkenbaarheid overeind blijft door het handschrift en de lay-out. Interieurontwerpers Joyce van Saane en Mark Theeuwes hebben de Start Something uitgangspunten in hun ontwerp vertaald door gebruik te maken van een rustige kleurstelling met een witte basis, ondersteund met een dun geometrisch lettertype. Hiermee geven zij de gevoerde merken een optimale kans zichzelf te presenteren binnen de herkenbaarheid van de Men At Work omgeving.

Het merkaanbod in Gent bestaat naast grote labels als Levi’s, Alpha Industries, Champion, Adidas, Nike, Maison Scotch, Scotch & Soda en Gsus, ook uit kleinere en upcoming labels als Arkk, Off The Radar, Less, Minimum, Ontour, Kings of Indigo, Wood Wood en WAC. Men At Work heeft 42 winkels in de Benelux en een snelgroeiende webshop. In het afgelopen jaar opende
Men At Work nieuwe filialen in Amsterdam, Amersfoort, Nieuwegein, Brugge, Enschede, Den Haag, Utrecht en Gent (BE). Binnenkort zullen tevens nieuwe filialen worden geopend in Leiden en Antwerpen – Meir.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0