Nieuw partnerland voor Ambiente

2016 Ambiente

Groot Brittanië is het nieuwe partnerland voor Ambiente in 2017. Dat maakte het management van Messe Frankfurt afgelopen week bekend. “We zijn blij met dit partnerschap”, vertelt Detlef Braun van Messe Frankfurt. “Groot Brittannië staat niet alleen voor klassiek, maar ook voor excentriek design. Ambiente is een uitstekend platform om niet alleen het binnenland, maar ook het buitenland met deze producten te inspireren.” Na Denemarken, Frankrijk, Japan, Italië en de Verenigde Staten is Groot Brittannië het zesde partnerland van Ambiente.

137 duizend inkopers op Ambiente
De afgelopen editie van Ambiente in Messe Frankfurt verliep voorspoedig. Meer dan 137 duizend bezoekers uit 143 landen bezochten de beurs waar ruim vierduizend exposanten uit 96 landen hun collecties en trends toonden in 27 grote beurshallen. Vanwege werkzaamheden in de nieuwe hal 12 betrok Ambiente dit jaar 308 duizend vierkante meter aan beursvloer, tegenover 328 duizend vierkante meter van vorig jaar.

Braun, lid van het directieteam van Messe Frankfurt is blij met de opkomst. “De hele wereld doet hier bij Ambiente zaken”, zegt hij. “Frankfurt is in februari dé plek waar de trends voor de internationale detailhandel voor het komende jaar worden gezet. Er is goed ingekocht en we zagen veel Duitse en internationale inkopers. Dit voorspelt veel goeds voor volgend jaar. De seinen staan op groen.”

Het percentage bezoekers buiten Duitsland zette opnieuw een record bij Ambiente. Het aantal maakte nu 55 procent uit van het totaal aantal bezoekers. “Dat is meer dan ooit tevoren”, zegt Braun. De top tien bezoekers kwamen – na Duitsland – uit Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Zwitserland, Turkije en Zuid-Korea. Het aantal Duitse bezoekers bleef stabiel.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0