De Nederlandse schoenenwinkelketen Noë is plotseling failliet verklaard. Curator Pieter de Koning wijt het faillissement aan de algemene problemen in de winkelstraat en het concept van het bedrijf: “Dat het een moeilijke markt voor schoenenwinkels is, is bekend. En het concept van Noë met zoveel modellen en kleuren is prachtig, maar maakt de productie en logistiek wel lastig. Het assortiment van 25 modellen in 88 kleuren doet de meeste mannen, en waarschijnlijk ook vrouwen, duizelen”. Het bedrijf verkocht naast schoenen ook bijpassende tassen, sjaals en nagellak. Aanvankelijk had Noë alleen een eigen winkel in Antwerpen, maar het is van origine een Nederlands bedrijf. Noë verkocht haar producten daarnaast vooral online en in andere winkels. Om uit te breiden opende Noë sinds 2017 diverse winkels in Nederland in Amsterdam, Amstelveen, Breda, Den Haag, Haarlem en Maastricht.

Op 3 september 2019 is Noë echter plotseling failliet verklaart, meldt RTL Z. Onder de failliete vennootschap vallen het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Waalwijk en alle zes de Nederlandse winkels. De winkel in Antwerpen valt buiten het faillissement. Volgens De Koning werken er zo’n 20 tot 30 mensen voor de schoenketen. De curator ziet wel mogelijkheden tot een doorstart: “Het is een mooi concept en als het assortiment iets wordt afgeslankt, zijn er zeker kansen. Het is een aantrekkelijk merk met een goede naam.”

Noë Retail blijkt gelieerd aan het productiebedrijf Heerkens Productions van dezelfde eigenaren, dat twee weken geleden failliet ging. De Koning wikkelt ook dit faillissement af.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0