Omoda bespaart 130,6 ton CO2 door nieuwe inpakmachine

Beeld: Omoda

Schoenenretailer Omoda heeft een nieuwe inpakmachine. Eigenlijk zijn het zelfs twee machines, die voor een grote efficiëntie- en verduurzamingsslag bij het bedrijf zorgen. De ene machine vouwt en lijmt de verzenddozen in elkaar, de andere plaatst binnen vier seconden het deksel op de gevulde verzenddoos, precies aansluitend op de inhoud. Met de machines bespaart Omoda gemiddeld 46% lucht in de verzenddoos. Daarmee kan er 25% meer geladen worden in een vrachtwagen, meldt Omoda in een persbericht aan Vakblad Trend Boutique.

Op jaarbasis zorgt deze nieuwe manier van inpakken voor een besparing van 130,6 ton CO2. Dit staat gelijk aan 871 vliegtuigretourtjes van Amsterdam naar Parijs. Op omoda.nl/inpakken is een video over de inpakmachine te zien. Hierin wordt zichtbaar hoe de inpakmachine precies werkt en wat dit betekent voor het milieu, het logistieke proces en de klant.

De inpakmachine is niet het enige groene initiatief van Omoda. Het volledige hoofdkantoor en distributiecentrum, inclusief de inpakmachine, draaien op zonne-energie die wordt opgewekt door de ruim 1.700 vierkante meter aan zonnepanelen die op het dak van het distributiecentrum liggen. Alle andere duurzame projecten van Omoda worden uitgelicht op de website van Omoda. Uitgebreide informatie over de inpakmachine en andere duurzame initiatieven zijn te vinden op omoda.nl/duurzaam.

Beeld: Omoda

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0