Omzet lederwarenwinkels daalt in Q2

In het tweede kwartaal van 2019 is de omzet van schoenenwinkels en lederwarenwinkels met gemiddeld 2,9% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarnaast daalde het volume met 2,2%. Voor kledingwinkels steeg het volume met 1,7%, maar daalde de omzet met 0,7%.

De omzet van de gehele detailhandel steeg echter wel in het tweede kwartaal: deze was 2,7% hoger dan een jaar eerder. Het volume was 2,4%groter. Net als in vorige kwartalen waren vooral de internetverkopers en de branches in woninginrichting, zoals de meubel- en keukenbranche, verantwoordelijk voor de positieve omzetontwikkeling.

Het vertrouwen van detailhandelaren was in aan het begin van het derde kwartaal ook lager dan drie maanden eerder. De vertrouwensindicator daalde in deze periode van 10,9 naar 7,6. De daling wordt volgens het CBS vooral veroorzaakt door verslechterde omzetverwachtingen. Het aantal faillissementen in de detailhandel nam dit jaar toe. Er gingen in het tweede kwartaal 98 detailhandelsbedrijven failliet, 15 meer dan in het eerste kwartaal.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0