Osier maakt handtassen van appel-afval

Voor haar tweede tassencollectie gebruikte vegan tassenlabel Osier appel-afval uit Italië. De nieuwe collectie bestaat uit tassen in een “chique, simplistische en minimalistische” stijl. De buitenkant van de tassen bestaat voor 24% uit appelschillen die zijn gedroogd en vermengd tot poeder. Daarnaast bestaat het materiaal voor de buitenkant van de tassen uit polyester, katoen en PU leer. De binnenkant is voor 88% vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen. “Het is een stap in de richting van verdere verduurzaming,” vertelt Osier-oprichtster Theresa Jentzsch tegenover FashionUnited. “We zijn een slow fashion-merk, dus we hebben de tijd genomen voor de ontwikkeling van de tweede collectie. We hebben goed onderzoek gedaan naar verduurzaming van stoffen. De tassen zijn tijdloos. We volgen geen trends, dus de tassen zijn er in neutrale kleuren en niet in bijvoorbeeld zomerkleuren. Het is de bedoeling dat de tassen over zeg tien, vijftien jaar nog steeds te dragen zijn. Dat is voor ons ook duurzaamheid.”

Osier werd opgericht in de zomer van 2018. Het van origine Amsterdamse vegan tassenlabel werd opgericht omdat de oprichtster het gevoel had een betaalbare vegan tassenlijn te missen. De eerste collectie van Osier bestaat uit enkele tassenmodellen, die uitsluitend zijn gemaakt van veganistische en eco-vriendelijke materialen. De items worden geproduceerd in Boekarest in Roemenië.

De tweede tassencollectie is bij Osier zelf verkrijgbaar. Enkele tassen zijn ook verkrijgbaar bij diverse multibrandwinkels zoals de Geitenwollenwinkel in Amsterdam en Nukuhiva in Utrecht.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0