Prada maakt tas van gerecycled nylon

Het Italiaanse, high fashion modemerk Prada heeft zes tassen gelanceerd van gerecycled nylon. Prada ziet deze stap als eerste fase in haar plan om in de komende twee jaar reguliere nylon uit te faseren. Prada gaf het project de naam ReNylon en heeft aangekondigd dat het zich als bedrijf zal distantiëren van nieuw vervaardigd nylon door tassen te maken van geregenereerd nylon genaamd Econyl, meldt online magazine Dezeen.

De zes unisex-tassen die de kerncollectie vormen van het ReNylon-project zijn een heuptas, een schoudertas, een tote, een duffle en twee rugzakken. “Ons uiteindelijke doel is om tegen eind 2021 al het Prada-nylon om te zetten in ReNylon,” aldus Lorenzo Bertelli, hoofd communicatie bij Prada.

Prada heeft voor het project samengewerkt met de Italiaanse textielgaren producent Aquafil, een fabrikant met meer dan vijftig jaar ervaring in het produceren van synthetisch textiel. Het resulterende materiaal, Econyl, wordt geproduceerd door een proces van het zogenoemde depolymerisatie, en kan een onbepaald aantal keren worden gerecycled zonder verlies van materiaalkwaliteit. Om Econyl te produceren, verzamelt Aquafil plastic afval, waaronder visnetten, afgedankt nylon, gebruikt tapijt en industrieel afval. Deze worden gesorteerd en gereinigd om de kwaliteit van het eindproduct te maximaliseren. Vervolgens volgt een chemische de-polymerisatieprocedure om het nylon terug te brengen tot zijn oorspronkelijke zuivere staat.

Het idee om eindeloos te kunnen worden gerecycled, past perfect bij de recyclingaanpak die centraal staat in de circulaire economie.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0