Retailagenda krijgt vervolg

Minister Kamp heeft met de stakeholders van de Retailagenda afspraken gemaakt voor een vervolg.  Vertegenwoordigers van detailhandel, de vastgoedsector, gemeenten, provincies en het Ministerie van Economische zaken gaan vanaf 1 januari opnieuw twee jaar samenwerken aan het toekomstbestendig maken van winkelgebieden. Dat meldt RetailNews.

De betrokken partijen trekken gezamenlijk een half miljoen euro per jaar uit voor de hernieuwde samenwerking. Kamp kijkt tevreden terug op de afgelopen twee jaar Retailagenda. Volgens de minister is op alle 21 afspraken die daartoe behoren vooruitgang geboekt, maar is er nog steeds ‘alle reden om detailhandel een belangrijk speerpunt te laten zijn’. Hij noemt de snelle technologische ontwikkelingen en de ruim twee miljoen vierkante meter ongebruikt winkelvloeroppervlak als voorbeelden.

De vervolgagenda bouwt voort op de resultaten van de afgelopen jaren en zet vijf thema’s centraal. Dit zijn lokale en regionale sturing, transformatie in het fysieke domein, flexibilisering van de huurmarkt, Human Capital Agenda en kenniscreatie en innovatie. Marijke van Hees zal ook de komende twee jaar de Retailagenda voorzitten. Op basis van de resultaten kan in 2020 opnieuw worden besloten tot een verlenging met twee jaar.

Kamp sloot onlangs nog een derde reeks RetailDeals, waarmee het totaal op 110 komt en waarbij meer dan 140 gemeenten betrokken zijn. Van Hees benadrukte eerder via een brief al het belang van een rol voor de Retailagenda in het nieuwe kabinet.

Bron: RetailNews.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0