RIMOWA wint rechtszaak tegen Deseno

RimowaKofferfabrikant RIMOWA heeft een gerechtelijke procedure gewonnen tegen de eigenaar van het merk Deseno. Het IP- Hof in Taiwan erkende in het arrest dat het ‘ribbel design’ als eigendom van RIMOWA een bekende identificatie is, die beschermd wordt onder de Fair Trade Act.

Het hof constateerde dat het buitenoppervlak van de Deseno koffer sterk vergelijkbaar was met dit ‘ribbel-design’. Dit kan tot verwarring bij klanten leiden, of klanten kunnen geloven dat de Deseno koffer een relatie met RIMOWA heeft, aldus het hof. Voor RIMOWA is de uitspraak van groot belang omdat in Taiwan de waarde van productdesign alleen geldt voor klassiek industrieel design met een grote publieke bekendheid. De eerste RIMOWA aluminiumkoffer met de kenmerkende ribbels werd gemaakt in 1950.  RIMOWA ziet dit als belangrijkste kenmerk van haar merkidentiteit en zal zich altijd tegen kopieerders en overtreders blijven beschermen.

Dat deed het merk ook aan het begin van dit jaar tegen Vikland. Die schond Rimowa’s patent van onder meer de zwenkwielen en de bagage-indeling.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0