Secrid en FREITAG lanceren nieuwe wallet

Secrid en FREITAG slaan de handen ineen voor een geupcylcede wallet: de F705 SECRID x FREITAG. De wallet is geheel gemaakt van hergebruikte materialen: de geupcyclede, afgekeurde Cardprotectors van Secrid, gecombineerd met flink bereisde truckzeilen van FREITAG. Samen willen ze zo verspilling tegengaan.

“Ondanks de constante zorg voor kwaliteit, werkomstandigheden en het milieu, is er een klein percentage Cardprotectors dat niet voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles,” laat Secrid weten. “Een minuscuul krasje, vlekje of een ongelijke finish in het aluminium zorgt ervoor dat deze Cardprotectors niet geschikt zijn voor de reguliere collecties. Omdat Secrid een zero-waste productieketen nastreeft, is het bedrijf te allen tijde op zoek naar een geschikte toepassing voor deze afgewezen Cardprotectors. Een van de oplossingen werd gevonden in een samenwerking met FREITAG.

Samen met FREITAG combineert Secrid nu haar afgewezen Cardprotectors met gebruikte vrachtwagenzeilen voor een nieuw product: de F705 SECRID x FREITAG wallet. De imperfecties op het aluminium worden door een nanolaser bedekt. Het gegraveerde design laat zo een close-up zien van de weg tussen Zürich en Den Haag. Verpakt in de sterke en kleurrijke sleeves van FREITAG is deze nieuwe wallet extra sterk.

Het design en de afwijkende productiemethode zorgen ervoor dat de F705 SECRID x FREITAG wallet een iets andere uitstraling heeft dan de Slimwallets van Secrid. In het vernieuwde interieur zit een nieuwe Moneyflap en is er meer ruimte voor extra cards. Ook is er in het model ruimte voor een kleine talisman of een sleutel. De Cardprotector heeft plek voor vier tot zes kaarten.

Doordat er gebruik is gemaakt van gerecycled vrachtwagenzeil is geen patroon hetzelfde. Dit in combinatie met vier verschillende gravures op de Cardprotector zorgt voor unieke wallets. De wallet wordt ook niet individueel verpakt. Zo wordt er nog minder afval gecreëerd.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0