Onlangs werd bekend dat met de vakbonden is afgesproken om het cao retail non-food artikel 4.2 ‘Flexibel werken met bandbreedte’ aan te passen. De uitloopperiode van 6 maanden wordt uit de cao gehaald om zo te voorkomen dat door deze bepaling de hoge WW-premie zou gaan gelden. Dit scheelt 5% premiekosten.

Onduidelijk was toen nog wanneer deze wijziging door het ministerie van Sociale Zaken verwerkt kon worden. En die datum is belangrijk, omdat het dan pas officieel is. INretail heeft nu bericht gekregen dat dit op 6 januari jl. is geregeld.

Wat nog niet 100% zeker is, is of de lage WW-premie ook geldt voor de hele maand januari. Het geldt in ieder geval vanaf februari, maar INretail hoopt dat al vanaf 1 januari het lage WW-tarief geldt. Het ministerie laat juristen naar de zaak kijken en zodra INretail en de redactie van Vakblad Trend Boutique hier meer over weten, berichten wij hierover.

INretail streeft ernaar om voor het verwerken van de januari-salarissen duidelijkheid te bieden, maar beseft ook dat bij een aantal ondernemers mogelijk begin volgende week al aan de loonadministratie wordt gewerkt.

Bij vragen ga naar: www.inretail.nl/contact/

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0