Van Beek Lederwaren en Travelbags slaan handen ineen

Na ruim 80 jaar sluit Van Beek Lederwaren haar winkel op de Grote Markt in Zwolle. Per 1 augustus 2019 gaan zij een samenwerking aan met Travelbags. Eigenaren Maarten en Joost van Beek geven aan dat de retailmarkt de afgelopen jaren enorm is veranderd en dat fysieke retail voor kleine zelfstandigen in deze branche bijna niet meer vol te houden is. “Dit is een trend waarvan wij verwachten dat deze helaas alleen nog maar zal toenemen. Daarnaast is onze omgeving op de Grote Markt veranderd in een groot horecaplein, waar weinig tot geen ruimte meer is voor retail. Tevens heeft een aantal grote merken (oa Rimowa en Longchamp) besloten om de distributie in eigen hand te nemen, waardoor ons onderscheidend vermogen verder is afgenomen. Ook hiervan verwachten wij dat dit een trend is die zal doorzetten. Verder kijkend naar het ‘geweld’ van de grote spelers (oa. Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Amazon etc.) is het daarom voor ons niet meer vol te houden om onze winkel zelfstandig te exploiteren,” zeggen Maarten en Joost van Beek. Van Beek Lederwaren heeft een goede online positie en ziet nog voldoende kansen en mogelijkheden om hierin verder te gaan. Maarten en Joost van Beek zullen de website zelf verder exploiteren.

Het pand op de Grote Markt waar Van Beek Lederwaren gevestigd was staat in de verhuur. De medewerkers van Van Beek Lederwaren moeten op zoek naar een nieuwe baan: “Uiteraard vinden wij het erg vervelend voor onze medewerkers die ontslagen zijn. Wij hopen en vertrouwen erop dat zij snel weer een nieuwe baan vinden en zullen hen waar mogelijk hierbij helpen.” Klanten kunnen vanaf 1 augustus 2019 terecht in de winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt 32 te Zwolle. In de aankomende maanden zullen er samen met Travelbags diverse acties en campagnes worden opgestart om de samenwerking te benadrukken. “Wij zijn blij dat onze vaste klanten in Zwolle naar een bekend adres kunnen blijven gaan. Travelbags is een steeds bekender wordende naam in Zwolle, mede door de sponsoring van PEC Zwolle. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten in de mooie winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt een prachtig assortiment koffers en tassen zullen kunnen blijven kopen en ook kunnen terugvallen op het advies en de service van Travelbags,” aldus Maarten en Joost van Beek. Tevens zal Travelbags de logistieke partner worden voor de online webshop van Van Beek Lederwaren.

Gerjan en John Horstra, eigenaren van Travelbags.nl, zijn ook blij met de nieuwe samenwerking: “Wij gaan er alles aan doen om de jarenlange expertise van Van Beek Lederwaren voort te zetten in onze winkel aan de Oude Vismarkt 32”, aldus Gerjan Horsta. “De klanten van Van Beek Lederwaren zijn dan ook meer dan welkom in onze winkel. Wij proberen hiermee ook een stukje herkenning, historie en traditie te behouden. Voor de aankomende maanden hebben wij een aantal leuke acties bedacht, waardoor wij de klanten van Van Beek Lederwaren beter hopen te leren kennen. Verder zijn wij blij dat wij de nieuwe logistieke partner zijn van de webshop van Van Beek Lederwaren en hopen op een succesvolle samenwerking en toekomst.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0