V&D leveranciers bereiden rechtzaak voor

ANP-30771918-2048x1216Leveranciers van de failliete warenhuisketen V&D treffen voorbereidingen om de door hen geleden schade te verhalen op eigenaar Sun Capital en bestuursvoorzitter John van der Ent. Het besluit om te proberen de schade te verhalen is genomen tijdens een bijeenkomst van dertig Nederlandse leveranciers die was georganiseerd door brancheorganisatie Modint.

De leveranciers blijken zich misleid te voelen door toezeggingen van Sun en Van der Ent. Zij zeggen dat hen na de herfinanciering van V&D vorig jaar zomer is toegezegd dat Sun de financiering voor de komende vier jaar zou garanderen. Zij stellen dat V&D extra veel bij hen heeft besteld. Dat gaf hen de indruk dat de warenhuisketen veel vertrouwen in de toekomst had.

Advocaat Wies Janssen heeft Van der Ent een brief gestuurd om hem te laten weten dat de leveranciers alle schade op hem persoonlijk willen verhalen. Als dat lukt zou de bestuursaansprakelijkheidsverzekering van de oud-topman moeten uitkeren. De komende twee weken wil Janssen, samen met Modint, nog meer leveranciers benaderen.

De leveranciers van V&D willen ook een collectieve procedure tegen de curatoren van de failliete warenhuisketen beginnen. Inzet is een deel van de geleverde goederen. Om zaken te kunnen doen met V&D hebben de leveranciers ingestemd met de inkoopvoorwaarden van V&D en daarmee afstand hebben genomen van hun eigen voorwaarden. In de voorwaarden van V&D staat geen eigendomsvoorbehoud, maar sommige leveranciers hebben dat wel in hun eigen voorwaarden staan. Modint hoopt dat de rechter zal bepalen dat de curatoren er niet zonder meer van mogen uitgaan dat de leveranciers aan de inkoopvoorwaarden van V&D zijn gebonden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0