WAB-wet remt ondernemerschap

De Wet Arbeidsmarkt in Balans zet een rem op ondernemerschap. De wet kreeg vandaag goedkeuring van de Eerste Kamer. Het aannemen van nieuwe medewerkers wordt nog duurder door het recht op transitievergoeding vanaf de eerste werkdag en het verhogen van premies. Dit nieuws meldt INretail middels een persbericht aan de redactie van Vakblad Trend Boutique. “Werkgevers betalen liever loon dan premies,” stelt directeur Jan Meerman van INretail.

“De overheid straft retailers met een 5% hogere WW-premie zelfs als medewerkers met een vast contract op eigen verzoek flexibel willen werken. Dat is idioot. Zo maak je ondernemerschap kapot. Als overheid moet je juist met passende regels komen. De non-food retail wordt als geen andere sector gekenmerkt door onverwachte pieken.”

Voor werkgevers die jongeren tot 21 jaar willen aannemen met een klein contract van minder dan 12 uur per week, is de hoge WW-premie niet van toepassing. Dat heeft Minister Koolmees, Sociale Zaken, zo geregeld.

Met de komst van de WAB wordt de opbouw van de transitievergoeding bij lange dienstverbanden verlaagd. Per 1 januari 2021 wordt daarnaast een compensatie van de transitievergoeding geregeld voor werkgevers met maximaal 25 werknemers die met pensioen gaan, ziek worden of overlijden.

Bron: persbericht INretail

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0