Zomereditie GDS naar begin september

POP UP Show im Rahmen der GDS – Global Destination for Shoes & Accessories vom 26. bis 28. Juli 2016. | POP UP Show on occasion of GDS – Global Destination for Shoes & Accessories from 26 to 28 Juli 2016.

De zomer 2017-editie van GDS vindt ongeveer zes weken later plaats. De beursorganisatie kiest voor begin september, dichterbij het werkelijke seizoen. “De schoenenbranche is constant in beweging. Veranderend consumentengedrag en opkomende online spelers veranderen de retailstructuur aanzienlijk. Als beursorganisatie moeten we daarop inspelen”, vindt Werner Matthias Dornscheidt, CEO van Messe Düsseldorf. “Drie jaar geleden hebben we besloten de GDS als een communicatie- en informatieplatform neer te zetten. Inspiratie speelde een grote rol. Daar hoorden vroegere beursdata bij. Maar ondertussen is er veel veranderd. De schoenenmarkt is ontzettend dynamisch. Wie je ook spreekt; iedereen vertelt je dat de markt overheerst wordt door onzekerheid.”

“Hoewel de wensen van de individuele marktspelers ontzettend verschillen, kwamen we wel tot een overkoepelend inzicht bij het spreken van verschillende exposanten, retailers, en adviseurs: de sector wil een sterke, internationaal georiënteerde beurs. Om dit te bereiken moeten er dingen veranderen. GDS blijft een belangrijke bron voor informatie-uitwisseling; leveranciers krijgen nog altijd een optimaal podium om de kernwaarden van hun merk en collecties op GDS te presenteren. Maar tegelijkertijd krijgt – naar wens van de exposanten – het plaatsen van orders een meer centrale plaats. Daarnaast vindt de beurs van zondag tot en met dinsdag plaats, om ook kleinere retailers een kans de te geven een bezoek aan ons te bren

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0